VV Sweel 1 – Valther Boys 1

Nadat we afgelopen donderdag op Hemelvaartsdag met 0-8 hadden verloren van WKE’16 wachtte vandaag VV Sweel uit Zweeloo. Thuis wonnen we een paar weken terug met 1-0. Hierdoor stapten we vol vertrouwen op het veld. Daniel Vos en Mathijs van Dalen zijn nog steeds geblesseerd en Tim Ottens was vandaag afwezig. Martin Webers was zijn vervanger en werd direct beloond met een basisplaats. Ook Stefan Bergmeester en Jeroen Dam sloten aan bij de selectie.

De zon scheen volop waardoor de omstandigheden zwaar waren. Tevens speelde het veld hierin ook een grote rol, aangezien deze erg droog en slecht was. Ballen konden hierdoor moeilijk worden ingeschat. Beide ploegen hadden hier zichtbaar problemen mee. VV Sweel was vanaf de eerste minuut de betere. Het was feller en had meer de wil om te winnen. Valther Boys had hier problemen mee. Rond de 15e minuut kreeg VV Sweel een vrije bal net buiten het strafschopgebied van ons. Deze werd knap binnen geschoten en liet onze keeper Gideon van Lottum kansloos. Valther Boys voetbalde redelijk mee, maar wist geen vuist te drukken. Het creëerde in de eerste vrijwel geen echte kansen. VV Sweel was er tot twee keer toe dichtbij echter bracht het aluminium redding voor Valther Boys. Toch werd er in de 45e minuut nogmaals gescoord door de thuisclub en werd er met 2-0 gerust.

Na de rust wouden de boys uit Valthe een andere wedstrijd ervan maken. Vroeg druk zetten en alles geven. Dit bleek toch al een stuk lastiger want VV Sweel was ook deze tweede helft de betere. In de 62e minuut werd het 3-0. Hierna kreeg Valther Boys nog veel grote kansen tegen maar bleef het lang 3-0. Valther Boys kreeg met Gert-Jan Webers vlak voor tijd nog een kans. In de blessuretijd werd het 4-0 voor VV Sweel.

Donderdagavond spelen wij een inhaalwedstrijd, thuis, tegen EHS’85 1.

DSC 0007

DSC 0052

DSC 0063

DSC 0090

DSC 0095

 DSC0025

 DSC0040