Valther Boys 2 – Rolder Boys 2

Zondagochtend 26 augustus stond onze 3e bekerwedstrijd tegen Rolder Boys 2 op het programma. Aangezien zij 1e klasse spelen en ze tegen Annen 2 met 6-0 hadden gewonnen en met 8-0 tegen Gieten 2 hadden gewonnen en wij tegen beide tegenstanders met 5-2 hadden verloren wisten we dat deze ochtend het heel erg lastig voor ons zou worden. Het was zaak om achterin goed dicht te houden en op de counter te gaan voetballen. (P)Appie(s) Kiewiet en Gertie van Loon waren weer van de partij. Voor Gertie waren het z’n eerste speelminuten van dit seizoen in de beker. Om 09:15 uur werden we op sportpark Duurshof verwacht. Eenmaal in de kantine aangekomen stond een aangename verrassing op ons te wachten. Jan Nijhoff werd opgeroepen om ons uit de brand te helpen. Klasse Jan.
Om 10:00 klonk het beginsignaal en Valther Boys tikte vanaf het begin de bal goed rond en het creëerde zelfs een paar kansen. Na ongeveer 10 minuten voetballen was het toch Rolder Boys dat 0-1 aantekende. Het was hun eerste kans en het was gelijk raak! Valther Boys probeerde de draad weer op te pakken en ging weer goed combineren. Sander had een paar afstandsschoten maar helaas had hij zijn vizier niet op scherp staan. Na een half uur spelen was het weer Rolder Boys dat scoorde. We leken met 0-2 de rust in te gaan, maar met nog 3 minuten te gaan scoorde Rolder Boys helaas nog een keer. Dit was mede door ons eigen toedoen. De bal werd met een doeltrap niet goed uitgeschoten, waardoor de spits de bal makkelijk kon oppakken en zo één op één op onze keeper Jos af kon lopen en zo beheerst de ruststand op 0-3 kon zetten.
In de rust werden 2 wissels toegepast. Joram had zich verslapen en kwam pas in de rust in de kleedkamer en zodoende werd hij niet ingebracht en konden Stefan en Nick een helft spelen. Na de rust probeerde VB weer te voetballen en Stefan kreeg al na 3 minuten een kans om zich onsterfelijk te maken. Hij werkte de bal met rechts links naast het doel. Als hij de bal met z’n rechterbuitenkant had geraakt dan was de bal hoogstwaarschijnlijk net in beland. 5 minuten later onderschepte Berry de bal en na een goede combinatie met een andere middenvelder kon hij zo een verdediger eruit lopen, waarop hij oog in oog voor de keeper kwam en hij maakte er beheerst 1-3 van.
Na 20 minuten voetballen in de 2e helft hoorden we in de verte al onweer aankomen. Rolder Boys was hier niet van onder de indruk en in een tijdsbestek van 10 minuten wisten ze zelfs 4 maal te scoren. Na een half uur spelen waren donderslagen zo hevig dat de scheidsrechter met beide verenigingen ging overleggen. Voor de veiligheid voor een ieder werd er besloten om de wedstrijd bij een 1-7 stand te beëindigen. Rolder Boys is hiermee terecht door in de beker in onze poule.
Bij deze wil ik Nick Hulshof en met name Jan Nijhoff bedanken voor het meedoen van deze bekerwedstrijd en namens het 2e eltal willen we Ronald en Marolein feliciteren met hun zoon Lars en Gertie en Ellen feliciteren met hun dochter Lotte!

Erik Bosma

Valther Boys 2 in spannende wedstrijd nipt onderuit tegen 1e klasser Rolder Boys.


Na vertrouwen te hebben getankt in de voorgaande 2 wedstrijden was het deze keer rolder boys wat op bezoek kwam. Tevens de laatste wedstrijd in de voorbereiding. Volgende week een verdiend weekend vrij, vanwege de Feva activiteiten. Er kon dus nog een keer vol gas gespeeld worden. Wederom een ruim scala aan spelers, waardoor coach Vos weer moest toveren. Gelukkig konden we met 2 wissels starten. Yoram had last van stroomstoring en kon gelukkig nog na de rust aansluiten. We begonnen fel en probeerden vanuit de opbouw te voetballen. De eerste 20 minuten ging dit aardig. 2 counters leverden 2 goals op en rolder boys aan de leiding. We kregen enkele kansen maar de afronding liet te wensen over. Een pech bal van de verder uitstekend keepende jos leidde de derde treffer in waarna we konden rusten. Wegens blessures noodgedwongen 2 wissels verder gingen we de 2e helft in. Berry tekende na goed doorzetten de 1-3 aan. Daarna gaf rolde gas en werden met 1-7 eraf gepoetst. Volgende keer beter.
Ronald en marjolein van harte gefeliciteerd met jullie zoon. De beschuit met muisjes in combinatie met bier deed menig speler snel herstellen. Gertie en Ellen tevens van harte gefeliciteerd. Volgende week weer beschuit van gertie. Tot volgend weekend feva. Gaan we weer meters maken.

Op rapport

Deen. Trof geen blaam 8
Jalving 45 min kapot gespeeld 8
Van loon op routine 8
Kiewiet Gefeliciteerd 10
Nijhoff voelt vertrouwd 8
Tibbe coach goed 8
De jonge sterk 8
Bosma op snelheid 9
Vos ongelukkig 8
Vd scheer had lol 9
Eggens miste 3e helft 8
Hulshof viel goed in 8
Bergmeester was er vroeg bij 8
Muntinga te kort in actie voor beoordeling 1