Afgelopen vrijdagavond werd op sportpark de Drift in Borger het ‘Borger Masters Toernooi’ gehouden. Zwoel weer en een prachtige grasmat, de belangrijkste ingrediënten voor een paar potjes heerlijk zomeravondvoetbal waren aanwezig. Tijdens de poulewedstrijden bleek al dat de teams redelijk aan elkaar gewaagd waren. Op doelsaldo plaatsten zich Valther Boys (in de 35+-poule) en HOC (in de 45+-poule) voor de finale. En ook hier was het verschil minimaal. Uiteindelijk ging Valther Boys er – na het winnen van de strafschoppenreeks – met de wisselbokaal vandoor.

Het is inmiddels een traditie geworden dat de 35- en 45-plussers hun seizoen afsluiten op de Borger Masters.  Afgelopen vrijdagavond werd het toernooi onder zwoele omstandigheden voor de vierde keer in successie gespeeld. Het talrijke publiek kreeg weer vele hoogstandjes voorgeschoteld van de helden van weleer. Het tempo ligt weliswaar niet hoog, maar het technische vernuft vergoed veel. In poule A streed gastploeg Borger 35+ met de leeftijdsgenoten van Valther Boys en nieuwkomer De Treffer voor de poulewinst. De ploegen waren volledig aan elkaar gewaagd en op doelsaldo plaatste Valther Boys zich voor de finale. In de 45+-poule geen nieuwkomers deze keer. HOC, Buinen, Buinerveen en Borger zijn deelnemers van het eerste uur en komen elkaar ook in competitieverband regelmatig tegen. Borger, waarin Egbert Egberts na lang blessureleed zijn rentree maakte, eindigde op zes punten. Hetzelfde gold voor HOC en omdat ook het doelsaldo gelijk was gaf het onderlinge resultaat de doorslag. Dat was in het voordeel van HOC waardoor ook zij zich plaatsten voor de finale.

 

Net als de poulewedstrijden was ook de finale erg spannend. Valther Boys scoorde in de beginfase reeds twee keer en leek de buit al binnen te hebben. Maar de ‘Hunso Oring Cominatie’ kwam sterk terug en na de 2-2 eindstand moesten strafschoppen worden genomen voor de toernooiwinst. Daarin toonde Valther Boys zich de sterkste zodat zij later op de avond uit handen van toernooileider Jeroen Alblas de mooie wisselbokaal in ontvangst mochten nemen. Alblas dankte de aanwezigen en daarna kon de derde helft beginnen.

35plusmasters