Zandpol 1- Valther Boys 1

De boys uit Valthe hebben hun eerste drie punten binnen! Dit gebeurde door een overwinning in en tegen Zandpol. Doelpunten van Gertjan Webers (2x) en Tommy van Rijswijk (2x) hebben geleid tot een overwinning. Dit was zeker verdiend gezien het spel maar het werd nog even onnodig spannend gemaakt door de boys.

Valther Boys was op zoek naar eerherstel na het verliespartij tegen Roswinkel. Het geloof was er de hele week maar de voorbereiding van de wedstrijd was helaas weer niet zo denderend vanwege het ontbreken van drie spelers. Dit verlies werd opgevuld door het toevoegen van de bonkige spits van het tweede elftal, Roy van der Scheer.

Gelijk vanaf het begin was al duidelijk dat Valthe het spel mocht maken en Zandpol hoopte op een bevlieging van spits Stefan Knuppe. Zandpol dat overigens al vier punten behaald had, werd gelijk goed onderdruk gezet door ons en werd het balletje goed rondgespeeld. Al vroeg leverde dit kansen op voor zowel Gertjan, die net over kopte op aangeven Daniel, als Tommy, een schot vanaf de zestien, maar deze werden nog niet benut in het eerste kwartier van de wedstrijd. Niet veel later was het gelukkig wel raak. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam tot stand doordat Tommy met een steekbal Roy wegstuurde vanaf eigen helft, die vrij naar het doel kon lopen samen met de meegelopen Gertjan. Roy bewaarde het overzicht voor het doel en vond zo de vrijstaande man Gertjan die hem rustig kon binnen schuiven, 0-1. Toch kreeg Zandpol niet veel later een spaarzame kans nadat Knuppe ontsnapte aan de verdediging en gelukkig voor ons met een droog schot de doelpaal trof. Valther Boys bleef rustig en dit resulteerde 5 minuten voor tijd tot de 0-2. Dit keer was het de beurt aan Tommy, op aangeven van Roy, die deze kans kon verzilveren. Hierdoor konden we met een goed gevoel de rust in. Helaas was het kort na de rust alweer 1-2 waardoor de spanning even terugkwam in de wedstrijd. Een scrimmage voor de goal van Gideon van Lottum belandde voor de voeten van een Zandpol speler die hem achter de lijnen tikte. Na deze tegenvaller bleven we ook weer rustig voetballen en het was duidelijk te zien dat Zandpol nog vrij weinig de energie overhad waardoor we nog twee kansen omkonden zetten tot een doelpunt. De eerste werd gemaakt door Gertjan die in eerste instantie nog de doelman trof maar daarna toch nog de bal binnen kon schuiven. De laatste goal viel 10 minuten voor tijd doordat Yordymet een prima steekbal door het hart van de defensie van Zandpol Tommy bereikte, Tommy kon zo rustig de doelman omzeilen en zodoende tekenen voor de 1-4. Al met al een prima wedstrijd en hopen deze lijn door te kunnen trekken richting volgend weekend. Dan staat ons een thuiswedstrijd te wachten tegen Gasselternijveen. Hopelijk pakken we dan weer de volle winst.

Met vriendelijke groet,

Martin WebersP9180222P9180221P9180226P9180222P9180235P9180231

P9180236