Valther Boys 1 – Gasselternijveen 1

Op zondag 25 september stond Gasselternijveen op het programma voor de Valther Boys. Gasselternijveen was nog puntloos in de competitie, de Valther Boys hadden een week eerder de eerste drie punten binnen gehaald. Zaak dus voor ons om die goede lijn door te trekken en ervoor te zorgen dat de Gasseternijeveners nog even puntloos zouden blijven.

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland, omdat de mannen uit Gasselternijveen waren vergeten om de tas met shirtjes mee te nemen. Foutje, kan gebeuren. Toen de wedstrijd begon was vrij duidelijk dat wij ons door dit psychologische spelletje niet in de luren lieten leggen, vanaf minuut 1 was het team uit Valthe de bovenliggende partij. In de eerste helft kwam het gevaar met name van de zijkanten, met een paar goede voorzetten van zowel Kay Sanders als Gertjan Webers. Slechts één van deze voorzetten bleek een assist te zijn. Na een goede loopactie van Gertjan stond Tommy van Rijswijk helemaal vrij bij de tweede paal. De bal kwam goed aan en Tommy kon beheerst afwerken, 1-0. Verder verzuimden de Valthenaren om in de eerste helft verder uit te lopen qua score.

Het is ons al vaker overkomen dat we tijdens de rust voor stonden, maar in de tweede helft de wedstrijd uit handen gaven. De doelstelling voor deze tweede helft was dan ook: maak er maar 5-0 van! Met opgestroopte mouwen kwamen de mannen de kleedkamer uit om deze taak succesvol uit te voeren. Ondanks dat we in de tweede helft de zon in de rug hadden, kwamen we niet goed op gang. Op een gegeven moment stond een Gasselternijveense verdediger niet goed op te letten, waardoor Gertjan er met een verdwaalde kopbal van achteruit vandoor kon gaan. Ook Gertjan ronde beheerst af: 2-0! Het verzet van de gasten brokkelde hierna af, waardoor er nog meer ruimte ontstond voor ons. Tommy tekende voor zijn tweede van de dag, door scherp te reageren op een gepareerde bal. Een echt spitsengoaltje dus. De vierde van Valther Boys kwam van de sloffen van Jan Brinks, aan het einde van de wedstrijd stoomde hij nog een keer op langs de linkerkant. Hij ontving de lange bal van Kay, dribbelde het zestienmeter gebied in en schoot tussen de benen van de keeper door. Daarmee stond de eindstand op het scorebord: 4-0. De tweede overwinning is een feit, waarmee de Valther Boys nu op een zevende plek in de competitie staan. Volgende week gaan de Valthenaren op bezoek bij De Treffer’16 in Tweede Exloërmond. Bij winst kunnen we aanhaken bij de top vijf, dus is het zaak om deze stijgende lijn vast te houden.

Sinds kort bestaat er ook een Facebook pagina van Valther Boys 1. Deze week zijn daar voor het eerst een paar filmpjes op geplaatst, we hopen dat we dit vaker kunnen doen. Daarnaast wordt daar ook de man of the match bekend gemaakt, dus like de pagina en blijf op de hoogte van ons team!

Mathijs van Dalen

DSC 0142

DSC 0159

DSC 0175

DSC 0180

DSC 0185

DSC 0202

DSC 0203

DSC 0213

DSC 0234

DSC 0238

DSC 0261

DSC 0283