Op zondag 30 oktober neemt Valther Boys het op tegen Witteveense boys 87. Een belangrijke wedstrijd voor beide partijen omdat er gestreden wordt om de tweede plaats op de ranglijst. De ploeg uit Valthe is bijna compleet en mist alleen Daniel Vos waardoor Roy van de Scheer aansluit bij de selectie.

Om 14:00 fluit de scheidsrechter af en starten de beide ploegen erg fel. De eerste tien minuten was het Witteveen dat scherper was. De boys uit Valthe kregen twee vrije trappen tegen. De eerste vrije trap vloog de muur in en belandde via Nick Hulshof achter het doel. Martin Webers raakte i.p.v. de bal de tegenstander en kreeg geel van de scheidsrechter. Gelukkig vloog de tweede vrije trap over het doel heen. Na deze vrije trappen was Valther Boys wakker geworden en ging men in de aanval. Er kwamen meerdere kansen voor Valther Boys. Onder andere Tommy van Rijswijk die een paar keer van afstand probeerde te schieten maar helaas niet het doel trof. Na herhaaldelijk zeuren tegen de scheidsrechter kreeg de middenvelder, en tevens één van de beste spelers van Witteveense boys, een gele kaart. Een ander afstandschot van Jan Brinks belande tot een corner en Valther Boys sloot de eerste helft af met een stand van 0-0.Witteveense boys is niet meer gevaarlijk geweest voor het doel van Valthe.

Valther Boys bespreekt wat beter kan in de kleedkamer en gaat met goede moed de tweede helft in.Witteveense boys wisselt twee spelers maar vergeet dit aan de scheidsrechter door te geven. De nieuwe sterke spits valt erg op bij de scheidsrechter dus hij spreek de aanvoerder van Witteveen aan er kan verder gevoetbald worden. Er wordt sterk gestart door Valther Boys en er worden meerdere kansen gecreëerd. Na tien minuten spelen steekt Nick Hulsof de bal op Gertjan Webers. Webers kan doorlopen naar het doel en schiet de bal tussen de palen. 1-0 voor Valther Boys en de druk is er af. Valther Boys blijft druk zetten en blijft kansen creëren. Uiteindelijk is het Ward Hermans die over het middenveld stormt en met een mooie schijnbeweging op de rand van de zestien een speler passeert. Daarna kwam hij de keeper tegen die hij op de zelfde manier passeert. De keeper raakt niet de bal maar de speler en het is een strafschop voor Valther Boys. Aanvoerder Yordy Vos schiet de penalty netjes in de linker onderhoek. 2-0 Valther Boys. Nu de druk er af is krijgt Albert Kamps de mogelijkheid om te wisselen en haalt voor de zekerheid Martin Webers er af. Remon Muntinga komt erin en gaat in de spits positie spelen. Jeroen van Gestel neemt de rechtsback positie van Martin Webers over. Valther Boys krijgt nog een aantal kansen maar weet de voorsprong niet te vergroten. De wedstrijd wordt rustig uit gevoetbald en de punten worden binnengehaald. Valther Boys stijgt naar de tweede plek op de ranglijst achter WKE. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen GKC op het programma. We hopen alle trouwe toeschouwers hier weer te zien.

DSC 0010

DSC 0017

DSC 0032

DSC 2355

DSC 0050

DSC 0056

DSC 0061

DSC 0084

DSC 0107

DSC 0119

DSC 0135

DSC 0142

DSC 0159

DSC 2356

DSC 2362

DSC 0162Man of the match: Gert Jan Webers