Weiteveense Boys 1 – Valther Boys 1
Zondag 19 maart stond de lastige uitwedstrijd tegen Weiteveen op het programma. Thuis wisten we verdiend met 2-1 te winnen van Weiteveen. Voor aanvang van de wedstrijd was het gat tussen ons (nummer 3) en Weiteveense Boys (nummer 4) zes punten. Weiteveense Boys heeft daarbij twee wedstrijden minder gespeeld. Belangrijk was dus om vandaag niet te verliezen.
Om 14.00 uur werd er onder bewolkte omstandigheden afgetrapt. We begonnen best aardig aan de wedstrijd. De duels werden gewonnen en er werd geprobeerd voetballend door de verdediging heen te komen. Weiteveen speelde met vijf verdedigers en daardoor was het moeilijk om echte kansen te creëren. Bovendien is Weiteveense Boys de minst gepasseerde ploeg van deze klasse (op Wke’16 na). Weiteveen daarentegen hanteerde vooral de lange bal achter onze verdediging en hoopte op snelheid eruit te komen. In de eerste helft kreeg eerst Tommy met een goede vrijetrap en daarna Gert-Jan de beste kans om de 0-1 te maken, alleen zijn inzet met links belandde één metertje naast het doel. In de rust was onze trainer redelijk tevreden. Achterin stond het goed, er werd met inzet gespeeld alleen creëerden we iets te weinig. We kregen de taak om de tweede helft zo te blijven voetballen en proberen in ieder geval geen goal tegen te krijgen.
Weiteveense Boys begon iets sterker aan de tweede helft en maakte veel lichte overtredingen, wat de eerste helft ook al veel gebeurde. Valther Boys stond in deze beginfase van de tweede helft lichtelijk onder druk. Toch kon Weiteveense Boys deze middag ook moeilijk kansen creeeren, mede dankzij de goed spelende verdediging en doelman Mestenmaker. De beste mogelijkheden in deze tweede helft kwamen van de kant van Valther Boys. Een schot van Daniel ging rakelings over de kruising en Nick was met een kopbal en een schot nog dichtbij de overwinning. De eindstand bleef deze middag 0-0 en dit was gezien de afspiegeling tussen ons terecht. Positief puntje deze middag is dat de nummer twee van de competitie; Witteveense Boys met 1-0 onderuit ging in Buinen.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen De treffer 16 op het programma.

 DSC0141

 DSC0145

 DSC0173

 DSC0199

 DSC0209