VIOS (O) 1 – Valther Boys 1
Gisteren stond een belangrijke wedstrijd in de 5e klasse E op het programma want Valther Boys moest aantreden in Oosterhesselen tegen VIOS O, de nummer één uit de derde periode. Met nog drie wedstrijden te spelen kon Valther Boys vandaag bij winst hele goede zaken doen voor de tweede plaats op de eindstand. We begonnen de wedstrijd met een oude bekende onder de lat; Roy had de handschoenen weer aangedaan, omdat Martijn een weekendje weg was.
Om 14:00 uur werd er afgetrapt. Valther Boys begon sterk en er werd vroeg druk gezet. VIOS O had hier de nodige moeite mee en kwam nauwelijks aan voetballen toe. Tot echt grote kansen leidde het in de beginfase niet. Na een half uur spelen wisten wij toch de 0-1 te maken. Gert-Jan veroverde de bal van de linksback van VIOS en gaf vervolgens strak voor. Daniel kon hier snel op anticiperen en schoot de bal goed raak in de hoek 0-1. Vlak hierna kreeg Gert-Jan ook nog een goede kans op de 0-2, maar zijn inzet ging helaas voor het doel langs. VIOS O wist in deze eerste helft niet echt noemenswaardige kansen te creëren. We gingen daarom ook verdiend met een 0-1 voorsprong de rust in. In de rust waarschuwde onze trainer Albert voor VIOS O die na de rust moest en zouden komen. We kregen dus de opdracht om geconcentreerd en scherp te spelen. Het werd inderdaad duidelijk dat VIOS O aanvallender gingen spelen. Valther Boys had hier moeite mee. In de tweede helft kreeg VIOS O een paar goede mogelijkheden, maar onze stand-in keeper Roy redde een paar keer prima. Valther Boys kwam deze tweede helft nauwelijks aan voetballen toe en speelde onder zijn niveau. Toch leken we deze middag de drie punten mee naar Valthe te nemen, maar helaas werd er diep in blessuretijd ongelukkig hands gemaakt door Jan met als gevolg een strafschop voor de tegenpartij. Deze werd benut en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Op basis van de hele wedstrijd was dit een terechte uitslag.
Met nog drie wedstrijden te spelen en drie punten voorsprong op Witteveense Boys’87 hebben we nog steeds alles in eigen hand. Volgende week spelen wij thuis tegen EEC 1 en speelt Witteveense Boys’87 thuis tegen VIOS O.

 DSC 0009

DSC 0025

DSC 0031

DSC 0038

DSC 0060

 DSC0045

 DSC0052

 DSC0060

 DSC0102

 DSC0109