Sint Jacob 1 – Valther Boys 1
Zondag 21 mei moesten we de eerste wedstrijd voor de nacompetitie spelen tegen Sint Jacob uit Sint Jacobiparochie. Om 11:15 uur vertokken we met een bus richting Friesland. In deze bus zat de hele eerste selectie, de staf, een paar bestuursleden, onze (jarige) fotograaf en buschauffeur voor vandaag; Bert Vos. Om 12:00 uur vertrok er ook nog een tweede bus richting Friesland. Deze bus was geregeld voor alle trouwe supporters van Valther Boys. Iets voor één kwamen we aan in Sint Jacobiparochie. We speelden vandaag met Tommy in de spits omdat Roy vrijdag op training zijn enkelbanden heeft ingescheurd.
Om 14:00 uur werd er afgetrapt op een droog en erg stroef veld. De weersomstandigheden waren eveneens zwaar, omdat het deze middag erg warm was. Zon 80 meegereisde supporters van Valthe waren vanaf de eerste minuut te horen (met o.a. een trommel). De toeschouwers van de thuisclub leken in een flink ondertal. Valther Boys begon goed aan de wedstrijd. Organisatorisch stond het goed en we probeerden weer ons vertrouwde spel te spelen. Natuurlijk was het in het begin een beetje aftasten door de spanning, maar ook door de compleet nieuwe tegenstander voor ons. Het werd al vrij snel duidelijk dat het deze middag een moeilijke wedstrijd ging worden. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Na een aantal aanvallen over en weer kwamen we in de 28e minuut op een 0-1 voorsprong door een voor ons bekende goal van Tommy. Hij schoot de bal perfect boven de keeper en onder de lat in het net. Dit doelpunt werd dan ook uitbundig met de hele groep gevierd bij onze reserve bank. Vlak na dit doelpunt kwamen met bijna op een 0-2 voorsprong maar Ward zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de lat eindigen. Echt grote kansen kreeg Sint Jacob deze eerste helft niet en we gingen dan ook verdiend met een 0-1 de rust in. In de rust kregen we te horen dat we nu scherp aan de tweede helft moesten beginnen want we hebben vaker dit seizoen een mindere tweede helft laten zien. Rond de 60e minuut kregen wij een goede mogelijkheid op de 0-2. Helaas werd deze niet verzilverd. Sint Jacob moest nu komen en daar hadden wij redelijk wat problemen mee. We kwamen moeilijk meer in ons eigen spel en de ruimtes tussen de linies werden te groot. Sint Jacob kreeg vlak voor tijd nog een goede mogelijkheid op de 1-1. Gelukkig voor ons ging de inzet voorlangs. Zo bleef het 0-1 in Friesland. De terugweg was het zowel in de selectiebus als in de supportersbus erg gezellig. Bij deze willen wij jullie allemaal bedanken voor de aanwezigheid en support. In het bijzonder Sander en Bert Vos voor het mogelijk maken en besturen van de bus.
A.s. donderdag 25 mei staat de return op het programma in Valthe. Bij een goed resultaat zullen wij promoveren naar de vierde klasse. Supporters wij rekenen ook donderdag weer op jullie!

St.Jacob 1 – Valther Boys 1