V.V. Schoonebeek 1 – Valther Boys 1

Gisteren stond de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen op het programma. We moesten spelen tegen het ‘altijd lastige’ Schoonebeek.Valther Boys begon met de volgende elf namen: Van Lottum, Van Dalen, Vos, Ottens en Muntinga. Dellas (B), Hulshof en Hermans. Webers (GJ), Van der Scheer en Boekholt.

Om 14:00 uur begon de wedstrijd. De beginfase ging redelijk gelijk op en aan beide kanten werden enkele kansen gecreëerd. Zo was Gert-Jan Webers dichtbij een treffer, maar belandde zijn kopbal over het doel. Aan de andere kant redde Gideon van Lottum een aantal keer knap en zag Schoonebeek zelfs nog een inzet op de lat belanden. In de 37e minuut kwam Schoonebeek op een 1-0 voorsprong. De bal kwam via een scrimmage voor de voeten van Nick Huser die vervolgens eenvoudig binnen kon schieten. Vijf minuten later bracht Valther Boys de gelijkmaker op het scorebord. Gert-Jan Webers kan alleen doorstormen op de doelman van Schoonebeek en rondde beheerst af. Beide teams gingen rusten met1-1.

De tweede helft was Schoonebeek de betere partij. Ze kregen steeds meer grip op de wedstrijd en Valther Boys zakte in. Rond de 60e minuut was er aan de kant van Schoonebeek een zware enkelblessure (we wensen hem veel beterschap). Een paar minuten later kwam Schoonebeek verdiend op een 2-1 voorsprong. Vlak hierna was de ban gebroken en maakte Schoonebeek de 3-1. Valther Boys kon weinig meer terug doen. De wedstrijd eindige in 3-1. Man of the match vandaag was doelman Gideon van Lottum.
Volgende week staat de belangrijke thuis wedstrijd tegen WeiteveenseBoys op het programma. We gaan dan voor een beter resultaat!

PS: Na afloop zijn we nog met onze hoofdsponsor: Dokter op de foto geweest. Zij hebben ons voorzien van nieuwe trainingspakken. Daarvoor willen wij ze nog graag bedanken!

DSC 0001

DSC 0007

DSC 0026

DSC 0037

DSC 0047

DSC 0060

DSC 0088