Valther Boys trekt aan het langste eind tegen Weiteveense Boys.

Zondag 1 oktober stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Valther Boys moest thuis aantreden tegen mede-promovendus Weiteveense Boys, die vorige week knap met 4-1 van DVC’59 wisten te winnen. Valther Boys begon vanmiddag met de volgende elf namen: Mestemaker, Van Dalen, Ottens, Hulshof en Brinks. Middeljans, Vos en Muntinga. Webers (GJ), Van Rijswijk en Van der Scheer.

Om 14:00 uur werd er afgetrapt. De wedstrijd ging de eerste helft gelijkmatig op. Valther boys kreeg via Van Rijswijk, Van der Scheer en Muntinga een aantal goede mogelijkheden om de thuisclub op voorsprong te brengen. Helaas ontbrak het deze middag vaak aan de scherpte en concentratie voor de goal om een bal af te maken. Weiteveense Boys daarentegen kwam er een aantal keren gevaarlijk uit via een counter, maar Mestemaker keepte vanmiddag uitstekend. Rond de 20e minuut wordt Gert-Jan Webers in het strafschopgebied neergehaald, maar de scheidsrechter deed hier niks mee. Webers kon niet verder vanwege een enkele blessure en Rob Boekholt werd zijn vervanger. Valther Boys had in het restant van deze eerste helft iets meer het overwicht, maar er werd gerust met een brilstand van 0-0.

Na de rust lijkt Weiteveen het beste uit de kleedkamer te zijn gekomen. De gasten krijgen iets meer grip op de wedstrijd. Dit zorgt ook voor de nodige gevaarlijke kansen. Ook Valther Boys krijgt een aantal goede mogelijkheden. De wedstrijd gaat op en neer en het team dat de eerste goal maakt zal deze wedstrijd gaan winnen. Rond de 80e minuut geeft Daniel Vos een steekpass op Tommy van Rijswijk die op zijn beurt een scherpe voorzet op Joram Muntinga geeft. Laatst genoemde bracht de 1-0 op het scorebord en mocht zich deze middag als matchwinner uitroepen. Valther Boys kreeg met Daniel Vos en de ingevallen Basilius Dellas nog twee goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar deze kansen werden niet benut. De eindstand deze middag was 1-0 in het voordeel voor Valther Boys. Hierdoor zijn de eerste drie punten een feit.

DSC 0112

DSC 0124

DSC 0132

 DSC0011

 DSC0015

 DSC0019

 DSC0022