Zondag 15 oktober stond de wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys 1 op het programma. De mannen van onze oud trainer; Hendrikus Mulder stonden op de laatste plek met nul punten. Valther Boys had voor deze wedstrijd drie punten. Het was daarom uiterst belangrijk om de punten vandaag in Valthe te houden.

Onder nazomerse temperaturen werd er om 14.00 uur afgetrapt. We waren nog geen twee minuten onder weg en Valther Boys stond al op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Joram Muntinga werd binnen getikt door Ward Hermans. Na deze goal kregen we al snel een mogelijkheid op de 2-0, maar deze werd niet benut. Ook Zwartemeerse Boys kreeg in het eerste half uur een aantal goede mogelijkheden. Valther Boys was iets sterker, maar speelde steeds slordiger. Gideon van Lottum redde nog een keer knap en aan de andere kant had Gert-Jan Webers één op één met de doelman iets te veel tijd nodig. Rust stand bleef dan ook 1-0.

Na de rust wisten we dat Zwartemeerse Boys zou komen. Toch was het Gert-Jan Webers die uit een vrije trap van Nick Hulshof knap de 2-0 op het scorebord zette. Drie minuten later stormde diezelfde Gertjan Webers wederom op de doelman van Zwartemeer. Deze keer was het wel raak want de bal verdween hard in de kruising. Na deze goal zakte Valther Boys steeds verder in elkaar en werd het spel chaotischer. Zwartemeerse Boys kwam in de 72e minuut op 3-1. In de 80e minuut werd een corner goed binnen gekopt en was de marge nog maar één, 3-2. Valther Boys kreeg vlak hierna een strafschop nadat Gert-Jan Webers binnen de zestien werd neergehaald. Aanvoerder Hulshof zag zijn inzet worden gekeerd en in de rebound kon Ward Hermans ook niet slagen. Zwartemeerse Boys werd steeds sterker en kreeg steeds meer geloof. Vijf minuten later verdween een verdwaalde voorzet achter onze doelman Gideon van Lottum 3-3. In de negentigste minuut werd de middag een complete domper aangezien Zwartemeerse Boys ook nog de 3-4 binnen schoot.

Foto's en video's van deze wedstrijd volgen. Volgende week spelen we thuis tegen Protos 1.