DSC’65 1 – Valther Boys 1

Nadat er afgelopen zaterdag enorm veel regen was gevallen dachten vele dat de wedstrijd zondag tegen DSC’65 eruit zou worden gegooid.  ’s Ochtends nog steeds geen bericht dus de wedstrijd ging door.

Valther Boys begon deze middag in een verrassende 1-4-5-1 formatie om defensief te spelen en vervolgens via een snelle counter eruit te komen. Om 14:00 uur werd er afgetrapt. Het veld was op sommige plekken erg slecht, met name het doelgebied. DSC’65 kreeg binnen tien minuten al een goede mogelijkheid op de 1-0, maar doelman van Lottum redde knap. Valther Boys kwam via Gert-Jan Webers dicht bij de openingstreffer, maar ook hier werd gemist. DSC’65 was in de eerste helft iets gretiger en Valther Boys ging af en toe te zwak de duels in. Dit leidde tot een paar goede mogelijkheden, maar de bal werd o.a. éénmaal van de lijn gehaald door de Valthe defensie. Beide teams gingen rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft was het wederom DSC’65 die iets sterker was. Beide teams kregen nog een paar goede mogelijkheden. Na ongeveer een uur spelen kwam DSC’65 op een 1-0 voorsprong door een knappe omhaal in het strafschopgebied van Valther Boys. Valther Boys ging optimistischer voetballen en hanteerde meer de lange bal. Trainer Cor Huls bracht nog enkele wissels in, maar helaas werd er deze middag niet meer gescoord. Wederom een verliespartij voor Valther Boys 1.

Volgende week staat de derby op papier. Valther Boys ontvangt thuis HOC en gaan dan voor een beter resultaat.