Valther Boys 1 – DSC’65 1

Zondag 23 april moesten de boys uit Valthe aantreden tegen de nummer twaalf van de ranglijst; DSC’65 uit Dalerveen. Valther Boys dat een aantal weken geleden nog stijf onderaan stond met vier punten had de laatste vijf wedstrijden gewonnen en was nu een ware angstgegner voor alle teams in de klasse 4D.

Om 14:00 uur werd er afgetrapt. De wedstrijd ging in het begin gelijkwaardig op. Beide teams waren aan het aftasten. Valther Boys kwam in de zestiende minuut door de verdediging van de gasten. Gert-Jan kapte zijn directe tegenstander uit en schoot beheerst de 1-0 binnen. DSC’65 kon geen vuist drukken en kreeg vrijwel geen kansen. Vlak voor rust kreeg Valther Boys een corner. Ward bracht de bal voor. Gert-Jan verlengde de bal met zijn hoofd in de voeten van Roy, die de boys op een verdiende 2-0 zette.

De tweede helft leek er niks aan de hand. Beide partijen voetbalden en er werden geen hele grote kansen gecreëerd. Tot in de zestigste minuut. Joram maakte een sliding in ons strafschopgebied zuiver op de bal. De scheidsrechter werkte hier echter niet aan mee en gaf een penalty aan de gasten. Dit cadeautje werd geopend waardoor de stand terug werd gebracht naar 2-1. Nog geen minuut later was de marge alweer twee. Gert-Jan kwam één op één met de keeper en schoot de bal hard binnen 3-1. Zeven minuten later kreeg DSC’65 een vrije trap. Deze werd eenvoudig binnen gekopt waardoor de spanning weer terug kwam 3-2. Hierna kreeg een speler van DSC’65 heel verrassend zijn tweede gele kaart, waardoor het nu elf tegen tien was. Toch kwamen de bezoekers een kwartier voor tijd nog op gelijke hoogte door een persoonlijke fout 3-3. Hierna groef DSC’65 zich in en Valther Boys speelde alles of niets. Hierdoor kregen de gasten zelfs nog een goede mogelijkheid op de 3-4. Het bleef deze middag bij een, teleurstellende, 3-3. Dankzij dit punt zijn we Bargeres voorbij gegaan op de ranglijst.