Valther Boys 1 – HOC 1

Donderdagavond stond de inhaalwedstrijd en derby tegen HOC op het programma. Valther Boys trad aan zonder de geblesseerde Roy van der Scheer en de geschorste Dennis Middeljans. Gelukkig waren Frank Hettinga en Berry Tibbe bereid om ons uit de brand te helpen, waarvoor dank.
Onder het genot van heerlijk weer en veel bezoekers werd om 19.15 afgetrapt. De wedstrijd ging in het begin redelijk gelijk op. Valther Boys kreeg goede mogelijkheden via Berry Tibbe en Gert-Jan Webers en ook HOC kwam dicht bij het doel van Gideon van Lottum. HOC werd deze eerste helft steeds gevaarlijker. Het tikte makkelijker en won de slag op het middenveld. Valther Boys kwam er een aantal keren gevaarlijk uit via de counter. Er werd voor de rust echter niet gescoord en beide teams gingen dus rusten met de brilstand 0-0.

Ward Hermans bleef in de rust geblesseerd achter in de kleedkamer en hij werd vervangen door Tim Ottens. De tweede helft zat HOC er direct goed op en Valther Boys had moeite om te voetballen. Er werd nogal paniekerig gevoetbald. HOC kwam er gevaarlijk uit en in de 53e minuut na slecht defensief ingrijpen kwamen de gasten dan ook verdiend op de 0-1 voorsprong. Valther Boys deed binnen vier minuten wat terug. Tim Ottens verlengende de bal met het hoofd op Nick Hulshof die vervolgens de bal laag voorgaf op Berry Tibbe die de 1-1 op het scoreboard zette. Rond de 80e minuut kreeg HOC nog een goede mogelijkheid op de 1-2, maar wonderbaarlijk met kunst en vliegwerk bleef het 1-1. In de 86e minuut was het verzet dan toch gebroken want HOC maakte de 1-2. Valther Boys ging alles of niet voetballen. Tommy van Rijswijk kwam nog heel dicht bij een doelpunt, maar de keeper van HOC verwerkte de bal knap tot een hoekschop.

DSC 0010

DSC 0015

DSC 0037

DSC 0040

DSC 0083

DSC 0112