Valther Boys 1 – Schoonebeek 1

Vandaag werd er onder zomerse omstandigheden aangetreden tegen Schoonebeek, de nummer vier van de ranglijst. Uit verloren we de eerste competitiewedstrijd met 3-1. Cor Huls was vandaag afwezig. Wim Nieuwenweg nam zijn functie over en Jari Nieuwenweg ondersteunde hem hierbij. Vandaag was Daniel afwezig i.v.m. een blessure vandaar dat Ward laatste man ging spelen. Valther Boys had baat bij een goed resultaat, omdat het nog altijd niet helemaal veilig is.

Valther Boys begon iets wat slapjes aan de wedstrijd. Mathijs moest de strijd al binnen een paar minuten staken vanwege een hamstring blessure. Hij werd vervangen door Joel. Schoonebeek hanteerde vooral de lange bal en hoopte met hun snelle aanvallers de verdediging van Valther Boys het lastig te maken. Gert-Jan kreeg de eerste mogelijkheid maar stuitte op de doelverdediger van de gasten. Hierna was het Tommy die de bal over het doel schoot. Ook Schoonebeek kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Vooral in dode spelmomenten waren de gasten gevaarlijk. Na ongeveer een half uur spelen zette Dennis met een steekbal Tommy voor de keeper. Dit bleek een koud kunstje voor onze nummer 10 te zijn en de 1-0 was een feit. Even later kwam Joram goed door op rechts. Hij bereikte met een voorzet wederom Tommy die ditmaal de bal met links in de verre hoek schoot 2-0. Valther Boys zat op rozen en er leek geen vuiltje aan de lucht. Beide teams gingen rusten met 2-0.

Na de rust wisten we dat Schoonebeek zou komen en kregen daarom de opdracht geen snelle tegengoal te krijgen en proberen zelf de 3-0 te maken. Niets bleek minder waar, want na nog geen vijf minuten kregen we de 2-1 tegen. Valther Boys was een beetje van slag en Schoonebeek werd sterker. In de 58e minuut werd een afstandsschot van richting veranderd en belandde ongelukkig tegen de touwen 2-2. Hierna kreeg Schoonebeek ook nog goede mogelijkheden op de 2-3. Valther Boys kreeg met Gert-Jan nog een goede mogelijkheid om de thuisclub weer op voorsprong te brengen, maar zijn inzet ging over. Rond de 80e minuut moest Schoonebeek met tien man verder, nadat een speler zijn tweede gele kaart kreeg. Valther Boys probeerde het nog één keer. Joram verlengde de bal met het hoofd waardoor Tommy het strafschopgebied binnen kwam. Hij kapte de verdediger eenvoudig uit en verschalkte ook de doelman met een stift. Hiermee bekroonde hij zich tot matchwinner met drie goals vanmiddag.

Donderdag tijdens Hemelvaartsdag spelen we thuis tegen WKE'16. Het belooft een mooie pot te worden.

 DSC0010

 DSC0016

 DSC0020

 DSC0025

 DSC0058

 DSC0066

 DSC0073

 DSC0082

DSC 0171

DSC 0179

DSC 0194