Weiteveense Boys 2 – Valther Boys 2


Deze ochtend stond de wedstrijd tegen weiteveen op het programma, de hekkensluiter van de competitie. Coach Vos gaf nog de nodige aanwijzingen na de verloren wedstrijd tegen Erica van vorige week. De wedstrijd begon slecht van beide kanten, maar het was valtherboys dat ondanks het spel toch de kansen kreeg. Na 10 minuten was het raak, een voorzet van Robin word ingetikt door Joram 0-1. Het spel verbeterde niet veel maar toch was het na 30 min Berry die de bal goed inschoot nadat Erik de bal richting doel schoot en de keeper de bal los liet. Even later was het weer Berry die de bal intikte na een voorzet van Roy, 0-3. Dit was tevens de ruststand. Het spel moest anders volgens coach Vos, er werden 2 spelers gewisseld Sander en Gertie voor Ronald en Ronnie.
De rust in de ploeg was na de rust ver te zoeken en het spel veranderde niet veel. De tegenpartij begon iets beter te spelen en kwamen wat vaker op onze helft. 15e min in de 2de helft nam aanvoerder Tim de bal op de borst in de 16, dit werd door de scheids gezien als hands. Een onterechte penal, 1-3. Beide ploegen begonnen wat narig te worden en in de 30e minuut was het Jari die uitkwam en daarmee een tegenstander raakte, weer wees de scheids naar de stip. De penal werd vakkundig door Jari gestopt! Er kwamen nog een paar kansen over en weer, maar weer was het Valthe die een kans afmaakte. Na een corner van Joram werd de bal ingeschoten door Ronald B, 1-4.
Dit was ook de eindstand na 90 min. De 3 punten gingen mee naar Valthe! Nu voorbereiden op de wedstrijd van volgende week tegen Zwartemeer.

Rocker Ronnie

Valther boys 2 legt in eerste helft basis voor 3 punten in Weiteveen


Vanmorgen was het noodzaak om anders aan de wedstrijd te beginnen dan vorige week. En zo geschiedde. Waar tegen Erica al vroeg tegen een 3-0 achterstand aangekeken werd, was dat vandaag andersom. Binnen een half uur stonden we op een comfortabele 3-0 voorsprong. Joram was attent bij een corner en Berry profiteerde van een keepersfout. Later maakte Berry een afgemeten voorzet van Roy af waardoor er met 3-0 gerust werd. Gertie en Sander hadden de pijp leeg en werden uit voorzorg gewisseld. De 2e helft stond in het teken van de scheidsrechter en alle commotie die dat met zich meebrengt. Gelukkig bleef Erik rustig en nam zijn team op routine en ervaring bij de hand. Een onterechte strafschop leverde de 1-3 op en gelukkig voor de boys bleef de aansluitingstreffer uit. Jari(e) stopte de 2e gegeven strafschop. De laatste hoop van de thuisploeg werd door invaller Beertje aan diggelen geschoten. Uit een afgeslagen corner maakte hij de bevrijdende 1-4. Het voetbal was niet altijd even goed maar de puntjes zijn weer binnen. Bert Tibbe wordt bedankt voor de vlaggerij en de trouwe supporters voor de steun. Erik moet nog even bij zijn ouders op het matje komen om het een en ander te doen aan de normen en waarden. Volgende week eindelijk weer eens op Duurshof ballen. Tot dan!