Zwartemeerse Boys 2 – Valther Boys 2

Vandaag stond de kraker tegen Zwartemeerse Boys 2 op het programma. Inzet: de 2e periode titel!

Omdat de vaste spelers van het 2e elk weekend alles geven en daardoor blessures krijgen, hadden we ook dit weekend weer een busje met A spelers meegenomen. We begonnen goed en creëerden enkele kansen. Beertje gaf vanaf de eerste minuut alles wat hij in zich had, schoot nog een bal Duitsland in en was na 15 minuten pas moegestreden en werd gewisseld.
Na ongeveer 20 minuten spelen was het Danny die een afvallende bal in de korte hoek hard binnenschoot. We moesten nu eigenlijk doorzetten naar de 0-2, maar het spel werd slechter. Het veld was moeilijk bespeelbaar geworden door de regen, maar we waren ook iets te druk en de passing was ook niet altijd goed. Coach Vos kreeg van sommige terugspeelballen op onze keeper zelfs een hartslag van 180. Gelukkig heeft hij het overleefd.
Helaas ging de hartslag van de coach vlak voor de rust nog even flink omhoog. Een corner werd niet goed verwerkt door ons. Zwartemeer plaatste een zacht afstandsschot in de verre hoek. Niels was al gezien en Ronald besloot de bal in eigen doel te schieten, 1-1. De corner die hieraan vooraf ging werd overigens simpel weggegeven door onze linkshalf, terwijl hij tot dan toe niets te doen had gehad en dus fit zou moeten zijn.
In de rust werden we erop gewezen dat we niet moesten pingelen voor de goal en dat op links de ruimte lag. Iedereen had goed geluisterd, want vanaf de aftrap ging het direct over links. Hier kwamen een paar mooie voorzetten uit voort van Erik die tot dan toe niet benut werden.
De tegenstander had ook nog een paar gevaarlijke uitbraken, maar Sander had achterin alles op orde.
Na een kwartier spelen scoorde Danny nog een zuiver doelpunt. Een kopbal vanuit een corner werd afgekeurd. Wij weten nog steeds niet waarom. Na deze tegenslag bleven we doorgaan. We speelden niet goed en hadden het soms moeilijk. Toch hadden we weer een goede aanval over links. Erik was nog fit van de eerste helft en gaf wederom een goede voorzet. Deze werd in eerste instantie weggewerkt, maar Gideon kon de afvallende bal hard binnenschieten, 1-2.
Na de 1-2 kregen we het nog wel even lastig. Een paar harde tackles werden geïncasseerd, maar niemand raakte geblesseerd. Zwartemeer kreeg nog een goede kans die belande op de paal. Vlak daarna maakte Gideon de 1-3 en was het gedaan met het verzet vanuit Zwartemeer.
De wedstrijd werd verder uitgespeeld zonder grote kansen van beide zijde en zo is het mogelijk voor Valther Boys 2 om op 16 april de 2e periode te pakken. Dan wordt de uit wedstrijd tegen Valthermond 3 gespeeld. Bij winst is de 2e periode binnen en kunnen we nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse gaan spelen.

Berry Tibbe

DSC 0274

 DSC0029

 DSC0050

 DSC0058

 DSC0071

 DSC0089

 DSC0097

 DSC0100