Sleen 2 – Valther Boys 2

Zondagochtend 2 april moesten we uit aantreden tegen het altijd lastige Sleen.
Gezien de historie daar beloofde het een zware dobber te worden. Het feit dat ons elftal behalve de eerste 3 wedstrijden van het seizoen continu met blessures kampt moesten we deze keer weer beroep doen op een aantal A-spelers. Nu waren het er 4 die met ons mee mochten doen. Gertie is al een geruime tijd uit de running en Berry kon door een tik op z’n enkel (vorige week) helaas ook niet mee doen.
We starten om 10 uur met een 4-4-2 opstelling. Het was nog even afwachten of Ronald (Appie) kon spelen (last van z’n linkerkuit), maar gelukkig kon hij de warming-up aan en later gewoon spelen. Helaas was dit valse hoop, want al na 4 minuten gaf hij zelf aan dat het niet meer ging en moest worden gewisseld. Danny moest het middenveld verlaten en moest noodgedwongen voorstopper spelen. Ronald werd vervangen door Joël. Joël schoof naar het middenveld door. Net toen wij het tactisch hadden staan was het Sleen dat op een 1-0 voorsprong kwam na 12 minuten spelen. Dit was wel even een domper, maar gelukkig lieten de Boys de koppen niet hangen wat vorige week wel het geval was, want toen kwamen we totaal niet in de wedstrijd. De Boys stroopten de mouwen op en creëerden zelf ook een aantal kansen. Door goed doorjagen op de tegenstander kon Robin de bal vanaf de 16 meter op doel schieten. Helaas kwam de bal op de lat maar door attent reageren van onze spits Beertje kon de bal toch het doel in worden gejaagd. Binnen 20 minuten stond de 1-1 op het scorebord. Sleen drukte door en kwam binnen het half uur op 2-1 doordat we niet goed stonden te dekken bij een corner. De Boys probeerden wel de 2-2 te maken en kregen een paar goede mogelijkheden daarvoor. Dit kwam mede door goed doorjagen op hun. Een afgeslagen aanval van ons bracht Sleen in stelling om in de omschakeling de 3-1 op het scorebord te zetten. Dat was even een fikse domper zo vlak voor rust. We probeerden voor rust de aansluiting te krijgen maar moesten toch met een 3-1 achterstand de rust in. We hadden nog 2 wisselspelers over en die kwamen er ook in de 2e helft gelijk in. We gingen weer over op een 4-3-3 opstelling. Dionysos en Stan kwamen erin. De Boys kwamen gelijk goed uit de kleedkamer en zetten voortdurend druk op de tegenstander.
De eerste kwartier kregen we wel 3 goede kansen, maar helaas kon de bal niet langs de keeper in het net. Na het kwartier kreeg Sleen weer een aantal goede kansen en Niels kwam een paar keer goed het doel uit en verkleinde het doel goed en maakte het de spits zo lastig mogelijk waardoor hij de bal langs het doel schoot. Toch was het Sleen dat na 68 minuten de 4-1 maakte. Vanaf de flanken werd hun spits goed bediend. Beide ploegen kregen nog een aantal kansen maar de eindstand bleef 4-1. Helaas weer geen winst al was het spel wel beter dan vorige week. Toen was het echt collectief falen. Hopelijk kunnen we volgende week thuis tegen CEC wel punten pakken want dat hebben we wel weer nodig. Ik hoop dat Berry en Ronald in deze dagen kunnen herstellen en ze er volgende week weer bij kunnen zijn. Dit moet toch kunnen want ze zijn jong zat en dan herstel je sneller.
Bij deze wil ik de 4 A-spelers en Bert Tibbe bedanken voor hun inzet van deze wedstrijd!
Erik Bosma

 Publiek sleen 222

 DSC 0022

DSC 0037

DSC 0058

DSC 0064

DSC 0068

DSC 0079